Appelflappen

website-missis's picture

Appelflappen
Voor 6 appelflappen

Vers bladerdeeg op rol ah 270 gram
1 ½ appel (Elstar) (200 gram blokjes)
50 gram rozijnen
50 gram rietsuiker
½ eetlepel kaneel
olijfolie

Voorbereiding; snij de appel in vieren, schil het en snij het klokhuis er uit. Snij de appel in blokjes van 1 cm. Let op 1 cm is kleiner dan je denkt en deze blokjes moeten echt klein zijn, dus liever kleiner dan groter. Doe de appel in een kom en daarbij de rozijnen en rietsuiker en kaneel en roer goed door elkaar. Vet een bakplaat van de oven in met olijfolie. Zet de oven alvast aan op 200 graden. Ik bakte met oven in hete lucht stand.

Maak de appelflappen als volgt; rol het deeg uit en snijd vierkantjes van 12 cm. Pak wat van de appel en rozijnen met een lepel en leg op het vierkantje, vouw het deeg schuin dicht, zodat je een driehoekje krijgt en druk randen op elkaar met je vinger. Leg op de ingevette bakplaat. Als je 6 appelflappen hebt gemaakt hou je nog wat deeg over, dat kun je vullen met hetzelfde en vouwen in een rechthoekje en dan de randen op elkaar drukken met je vinger. Voordat je de appelflappen in de oven schuift kijk je nog een keer of alle randen goed dicht gedrukt zijn, en drukt ze evt. nog een keer aan. Bak de appelflappen 25 minuten.

Je kan natuurlijk ook ander bladerdeeg gebruiken maar beter niet ah bladerdeeg uit de diepvries want dat smaakt zout bij deze appelflappen. Verder; je houdt waarschijnlijk wat appel en rozijnen mengsel over maar dat kun je ook zo opeten.

Eet smakelijk !

Post new comment